Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Identifiera rätt sökord för din hemsida

Publicerad hos WebbDesignFabriken

maj 20, 2020

Hitta rätt sökord

Utan rätt sökord finns det en risk att din avsedda målgrupp inte hittar din hemsida. I det här inlägget kommer vi att prata om varför du behöver lägga tid på att just finna identifiera sökord som är viktiga och fungerar för ditt företag. Vi ska även guida dig genom några enkla steg för att förenkla din strategi. Låt oss dyka in!

Den första fasen av en bra nyckelstrategi är att inte välja de termer du använder slumpmässigt. Om du har ett starkt öga för sökord kan du kanske landa på en vinnare då och då. Men du slösar också värdefull tid och ansträngning på vägen. En grundläggande strategi, i detta fall, skulle vara att undersöka de mest populära sökorden för din nisch och ta saker därifrån. Se vad dina konkurrenter använder för sökord och försök även se hur dessa fungerar för dem.

  • Använd ett sökordsverktyg som Googles sökordsplanerare för att identifiera de bästa sökfrågorna i din nisch.
  • Gör en lista över de sökord du tycker passar bra för din webbplats.
  • Sök efter varje sökord i din lista och analysera toppresultaten.
  • Notera de tillvägagångssätt som dina konkurrenter använder och artiklarna du kan konkurrera med genom att göra ditt innehåll längre och bättre.

Långa och korta sökord

Använd både långa och korta söktermer/sökord. Även kallade short tailed keywords och long tailed keywords.

Short tailed keywords är en sökterm som bara innehåller ett eller två sökord. För exempel; ”Webbyrå Malmö”

Long tailed Keywords är en sökterm som innehåller minst tre ord. För exempel; ”En billig webbyrå i Malmö”

Tekniskt sätt kan du använda vilken typ av sökord du vill ha för ditt innehåll. I praktiken är det ofta svårare att ranka efter korta sökord/söktermer eftersom de tenderar att vara mer konkurrenskraftiga. Vi på WebbDesignFabriken rekommenderar långa sökord/söktermer. De är unika och på så sätt är det enklare att ranka bra placeringar på Google.De är dessutom viktigare än någonsin i dag på grund av den ökade mobiltrafiken.

Använd tillgängliga verktyg

Använd Google Analyctic på din hemsida. Se vilka sökord som fungerar bäst för din sida och leder till konverteringar.

Om du använder fel sökord så spelar det inte roll hur många av dina besökare som hittar dig, dom kommer ändå inte göra något köp eller beställning, det leder alltså inte till en konvertering.

För att ta ett enkelt exempel. Om en bröllopsfotograf syns bra på sökordet bröllop, så kommer ju alla dom som är intresserade av bröllop, och som klickar in på sidan, ganska snabbt lämna sidan igen på grund av att dom ville förmodligen inte anlita en bröllopsfotograf, innan dom ens börjat planera in sitt bröllop.  Man kan också snabbt tillägga att i just detta specifika fallet hade det passat bättre med ett long tailed keyword.

Vi vill understryka att sökordsundersökningar kanske inte är lika roliga som att skapa innehåll, men de är ändå väldigt viktiga. Att använda rätt sökord och söktermer kommer ge dig mer trafik och konverteringar så länge du gör din hemläxa och identifierar dem.

 

Sammanfattning

Låt oss sammanfatta stegen för att identifiera dina viktiga sökord.

  •  Undersök dina alternativ noggrant.
  • Ta god tid på dig att identifiera söktermerna.
  • Lägg till kortvariga och långsiktiga sökordvarianter i din lista.
  • Använd verktyg som Googles sökordsplanerare för kontrollera hur bra ett sökord är. Och Google analyctic för sen se hur de fungerar.
  • Är din hemsida byggd i WordPress så rekommenderar vi att använda SEO Yoast modulen. I denna modul kan ni aktivt arbeta med era sökord och få analyser om ni har arbetat in sökordet tillräckligt i bl.a texter, titlar, rubriker med mera. Ett fantastiskt verktyg som kan hjölpa er mycket.

 

Läs om hur du skapar en SEO plan >>

 

 

Kontakta oss redan idag för prata lite om ert nya projekt

Ni kan även ringa oss direkt på
0700- 43 16 04
Våra telefontider:
Mån-Fre kl. 09.00 – 17.00

Läs mer här om hur våra
designförslag fungerar >>

GDPR

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

Din startsida ger första intrycket Din startsida ger första intrycket av din hemsida och ditt varumärke, så du vill få designen rätt. Oavsett om du planerar en webbplatsdesign eller om du startar ditt företags webbplats för första gången är följande tips att tänka på....

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign kan även kallas för ett exempel på modern UX design En av de stora fördelarna med Minimalistisk webbdesign är att det hjälper dina besökare att tänka snabbare. I en tid då vi knappt har något tålamod kvar för sitta och läsa på webbplatser,...

Vad är skillnaden mellan Content writing och Copywriting

Idag kan det vara lite svårt ibland att skilja på alla förkortningar, tekniska beskrivningar och framför allt titlar på folk som jobbar inom branschen. Vad innebär hens titel, vad gör den personen, vad är hens uppgifter med mera. En fråga som är hyfsat vanlig inom vår...

10 tips om hur du kan öka trafiken till din hemsida

Mer trafik innebär fler konverteringar och försäljningar för ditt företag. Men hur driver man då på trafiken till din webbplats? Det finns ett antal olika saker man kan göra för detta och egentligen är det ett arbete som aldrig tar slut. I grund och botten är det ju...

Vad är Content Marketing?

Vad är Content Marketing?   Content Marketing, även kallad Innehållsmarknadsföring, är en marknadsföringsstrategi som används för att attrahera, engagera och erhålla en publik genom dela relevanta artiklar, videos, podcasts och annan media. Detta...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

Gillar ni snygga hemsidor
till grymma priser...

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Webbyrå Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade