Minimalistisk webbdesign är framtiden

Publicerad hos WebbDesignFabriken

augusti 23, 2019

Minimalistisk webbdesign hjälper dina besökare att tänka snabbare. I en tid då vi knappt har något tålamod kvar för sitta och läsa på webbplatser, blir den minimalistiska webbdesignen allt viktigare och spelar en stor roll i den digitala marknadsföringen.

Men låt oss förklara lite mer om minimalistisk design och vad det egentligen är.

Exempel på minimalistisk webbdesign

Ett superbra exempel på en minimalistisk webbplats är Apples hemsida. Ett ledande företag inom teknologi, men kanske också ledande företag inom webbdesign.
Om man börjar med att titta på färgerna på Apples hemsida, så är mycket i svart och vitt. Dom använder sig också mycket av ljusgrått – det blir alltså inga starka färger som stör. Det är både behagligare för besökarens ögon och hans tänkande.  Färger symboliserar ingenting så besökaren blir inte distraherad och behöver tänka på vad en massa olika färger betyder – vilket gör det nästan genialiskt.

minimalistisk webbdesign

Färgerna spelar en väldigt stor roll i din webbdesign

En vit bakgrund gör att call to action, knappar och erbjudande står ut väldigt mycket utan att man behöver använda starka färger. Vem har inte kommit in på en hemsida där allting känns bluddrigt i ett hav av färger. Och det kan kännas som allting är ett erbjudande. Det vita ger det hela en större impakt. Det blir helt enkelt kraftfullare, och mycket enklare för webbdesigner att jobba med erbjudanden och viktiga texter som ska synas bra på sidan – utan då att använda alla färger på färgskalan.

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Sex av våra nya och pågående hemsideprojekt bygger vi i minimalistisk webbdesign. Och vad som är viktigt just när man bygger på detta sättet är att planera sin hemsida grundligt. Vi informerar kunden att det är ännu viktigare att planera när man bygger minimalistiska sajter. Innehållet måste man försöka få en bra vision av innan man startar med hemsidan.

Webbtexterna ska informera tydligt vad man vill förmedla på sin hemsida. Produkter, tjänster och information. Man kan inte ha för mycket text när man bygger minimalistiskt så det är viktigt att göra den dynamiska och planera och skräddarsy dem för första sidan. Googles kriterier är minst tre hundra ord på första sidan. Detta kan många vara en utmaning att få in denna ganska stora textvolym i den minimalistiska designen.

Bilderna ska gärna vara lite personliga och unika. Kanske på personal och miljöer i företaget. Man ska heller inte använda för mycket bilder. Dock kan ett bra tips vara att använda bildspel med tydliga budskap.

Sidan måste vara lättnavigerad. Här krävs ofta mycket planering. Vi brukar rekommendera våra kunder att använda en tydlig menystruktur som gör det enkelt för besökarna att navigera i. Dessutom kan man använda sig av call to action knappar utspritt på sidan, och läs mer länkar från olika texter.

Less is more

Tänk less is more när du planerar din nästa hemsida i minimalistisk webbdesign. Och har du inte börjat planera den ännu så är det hög tid nu.

 

Minimalistisk webbdesign är ett måste i din framtida webbproduktion.

 

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Hur du håller din WordPress hemsida i trim

Hur du håller din WordPress hemsida i trim

Det är väldigt viktigt att hålla din hemsida uppdaterad. Tillägg, teman och Wordpress behöver uppdateras med jämna mellanrum. Men en annan sak som är viktigt är att hålla din hemsida i trim. Här följer lite enkla saker du bör titta över och åtgårda om det behövs. Ta...

Viktiga WordPresstillägg du behöver på din hemsida

Viktiga WordPresstillägg du behöver på din hemsida

8 viktiga tillägg du bör ha på din WordPress webbplats: Nr.1 Cookie Notice - Ett måste WordPresstillägg när det kommer till GDPR. Enkelt att installera. Fungerar bra i alla webbläsare och olika enheter som på mobil, Ipad och stationära datorer. Nr.2 Wordfence - Idag...

Hur viktigt det är att ha en SEO-plan

Att ha en plan för din sökmotoroptimering är väldigt viktigt idag Sökmotoroptimering även kallat SEO kan ofta framstå svårt och tekniskt komplicerat, men så fort du inser hur sökmotorerna fungerar kan du också börja ditt sökmotoroptimeringsarbete för ge din hemsida...

10 tips för att säkra din hemsida

Viktigt för din hemsidas säkerhet Vi bygger hemsidor exklusivt i WordPress  sen många år tillbaka, och en av de främsta anledningarna till att vi bygger just i WordPress är att det är idag världens största plattform för hemsidor. Över 50% av alla världens hemsidor är...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

Gillar ni snygga hemsidor
till grymma priser...

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

En Webbyrå i Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Registrera dig nu och får exklusiva erbjudande. De senaste nyheterna! Inspiration, Guider, Tips med mera.

Grattis! Du prenumererar nu på vårt Nyhetsbrev.