Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Få svar på vanliga Supportfrågor

Här har vi samlat typiska supportärenden gällande hemsidor
och E-post.

Vissa mail kommer inte fram till mig?

Det första du bör kontrollera är ditt spamfilter. Ofta kan din brandvägg sortera bort lite för mycket, vilket innebär att vissa av mail som ska komma fram hamnar istället i ditt spamfilter/skräppost.

Händer detta för ofta är det att rekoemmendera att du ändrar inställningar för spam. Dtta kan du både göra lokalt och via ditt webbhotell.

Mitt formulär har slutat fungera

Om ditt formulär på hemsidan plötsligt slutat fungera kan det bero på många saker. Vanligast beror det på att servrar uppdateras och det kommer nya säkerhetskriterier med jämna mellanrum. Det kan vara att ditt formulär inte har rätt inställnignar längre efter ditt webbhotell har uppdaterat. 
Vad man bör göra om detta händer är att kontakta ert webbhotell och förklara att formuläret inte fungerar längre. Det är bra att veta vilket formulär man har inför kontaktakten.
Man kan även kontakta sin webbyrå för be om hjälp då detta ofta kräver lite teknisk kunskap.

Måste jag ha GDPR information på min hemsida?

Ja det måste alla företag ha – stora som små. GDPR, börjar gälla i maj 2018. 

EU-kommissionen har satt ihopa en bra informationsbroschyr om nya dataskyddsförordningen med extra fokus på små- och medelstora företag. Den finns på Datainspektionens hemsida för ladda ned. Du kan även se en guide för småföretag från Datainspektionen och Verksamt.se här. 

Jag kan inte logga in på min hemsida

Vanligtvis när man inte kan logga in på hemsidan beror det på att man provat ett par gånger med fel lösenord eller användarnamn, vilket gör att man blir spärrad i ett par timmar.

Vi installerar avancerade brandväggar på alla hemsidor vi bygger för extra skydd mot intrång. En inställning i brandväggen är att begränsa inloggningsförsök. Ofta är det bara att kontakta oss eller leverantörer som byggt er hemsida och be om att ta bort spärren, så ni slipper vänta i flera timmar på att kunna logga in.

Varför står det att min hemsida inte är säker

Google kräver att ditt domännamn har ett SSL-certifikat för att din hemsida ska visas som trygg och säker för användare av Google Chrome.

SSL certifikat beställer man antingen hos sitt webbhotell (vilket är vanligast) eller via sin domänregistrar – om detta inte är samma leverantör som webbhotellet. Därefter måste man intergrera certifikatet på sin hemsida. Detta är ofta inte så lätt att göra själv. Här bör man vända sig till en webbyrå.

Certifikatet kostar cirka 200-300kr om året. Man ska inte betala mycket mer för ett certifikat. Tyvärr finns det vissa oseriösa som tar flera tusen kronor per år för detta. Då ska man tänka på att det finns väldigt mycket gratis certifikat på nätet.

Lets Encrypt är ett av de största gratiscertifikaten på marknaden.

Plötsligt ser min hemsida konstig ut

Detta kan visserligen bero på många saker. Ett av dom vanligaste beror på någon form av automatisk uppdatering. Antingen av hemsidan, (vanligtvis WordPress) eller en PhP uppdatering av servern utförd av webbhotellet. Ofta är det en ganska enkel korrigering för återställa hemsidan av antingen din webbyrå eller ibland ditt webbhotell om dom tycker det ingår i deras tjänster.

Vi är återförsäljare av Loopia Webbhotell, då dom har en väldigt generös support jämfört med många konkurrenter. 

SNABB UPPSTART

24h

Vi strävar alltid efter att kunna ge er besked angående ert nya projekt på 24 timmar.
Ditt nya projekt ska inte behöva vänta.

En Webbyrå i Malmö som älskar bygga hemsidor... till bra priser

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Webbyrå Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade