Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Hur du får mer kunder till hemsidan - WebbDesignFabriken - En webbyrå i Malmö

Hur du får fler kunder till ditt företag genom din hemsida

Publicerad hos WebbDesignFabriken

december 28, 2023

Att skaffa fler kunder genom din hemsida är en viktig och lönsam strategi för företag i dagens digitala era. Genom att optimera din webbplats kan du öka synligheten, locka besökare och konvertera dem till potentiella kunder. Här är några tips för att maximera din online-närvaro och locka fler kunder:

 1. Sökmotoroptimering (SEO):

  • Använd relevanta nyckelord i din webbplatsens innehåll och meta-tags för att förbättra dess synlighet på sökmotorer som Google. Detta hjälper potentiella kunder att hitta din webbplats när de söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.
 2. Responsiv webbdesign:

  • Se till att din webbplats är responsiv och fungerar smidigt på olika enheter, inklusive mobiltelefoner och surfplattor. En användarvänlig webbplats ökar sannolikheten att besökare stannar längre och konverterar till kunder.
 3. Lockande och relevant innehåll:

  • Skapa engagerande och relevanta innehåll på din webbplats. Det kan vara blogginlägg, artiklar, bilder eller videor som är kopplade till dina produkter eller tjänster. Dela också kundrecensioner och framgångshistorier för att bygga förtroende.
 4. Call-to-action (CTA):

  • Placera tydliga och lockande CTA-knappar på din webbplats. Det kan vara knappar som uppmanar besökare att ”Köp nu”, ”Boka ett samtal” eller ”Anmäl dig här”. Det underlättar för besökarna att ta nästa steg.
 5. E-postmarknadsföring:

  • Samla in e-postadresser från besökare och använd dem för att skicka regelbundna uppdateringar, kampanjer och erbjudanden. E-postmarknadsföring är ett kraftfullt verktyg för att behålla befintliga kunder och attrahera nya.
 6. Sociala medier:

  • Integrera dina sociala medieprofiler på din webbplats och dela regelbundet innehåll på dessa plattformar. Engagera dig med din publik och använd sociala medier som en kanal för att driva trafik till din webbplats.
 7. Annonsering online:

  • Använd betald annonsering på plattformar som Google Ads och sociala medier för att öka synligheten för din webbplats. Annonsera målinriktat baserat på demografi, intressen och beteenden för att nå rätt målgrupp.
 8. Optimerad användarupplevelse (UX):

  • Säkerställ att din webbplats är lätt att navigera och att köpprocessen är smidig. En positiv användarupplevelse ökar chansen att besökare konverterar till kunder och återkommer.

Genom att implementera dessa strategier kan du öka chansen att locka fler kunder genom din hemsida och förbättra din företags lönsamhet online. Kom ihåg att regelbundet analysera och utvärdera resultat för att finjustera din strategi över tid.

 

Hur du får mer kunder till hemsidan - WebbDesignFabriken - En webbyrå i Malmö

 

Läs bloggen för fler inlägg >>

Glöm inte att vi även har vår bloggsajt på webbdesignfabriken.nu

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Så kan AI förbättra din marknadsföring

Så kan AI förbättra din marknadsföring

AI: Framtidens marknadsföring Marknadsföring är en viktig del av varje företags strategi. Men marknadsföringen står inför stora utmaningar i dagens digitala och konkurrensutsatta värld. Hur kan företag nå ut till sina kunder på ett effektivt och engagerande sätt?...

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

Din startsida ger första intrycket av din hemsida och ditt varumärke, så du vill få designen rätt. Oavsett om du planerar en webbplatsdesign eller om du startar ditt företags webbplats för första gången är följande tips att tänka på. 1. Gör det direkt klart vad du...

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign kan även kallas för ett exempel på modern UX design En av de stora fördelarna med Minimalistisk webbdesign är att det hjälper dina besökare att tänka snabbare. I en tid då vi knappt har något tålamod kvar för sitta och läsa på webbplatser,...

Vad är skillnaden mellan Content writing och Copywriting

Idag kan det vara lite svårt ibland att skilja på alla förkortningar, tekniska beskrivningar och framför allt titlar på folk som jobbar inom branschen. Vad innebär hens titel, vad gör den personen, vad är hens uppgifter med mera. En fråga som är hyfsat vanlig inom vår...

10 tips om hur du kan öka trafiken till din hemsida

Mer trafik innebär fler konverteringar och försäljningar för ditt företag. Men hur driver man då på trafiken till din webbplats? Det finns ett antal olika saker man kan göra för detta och egentligen är det ett arbete som aldrig tar slut. I grund och botten är det ju...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

Gillar ni snygga hemsidor
till grymma priser...

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Webbyrå Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade