Hur viktigt det är att ha en SEO-plan

by webbdesignfabriken

april 28, 2021

Att ha en plan för din sökmotoroptimering är väldigt viktigt idag

Sökmotoroptimering även kallat SEO kan ofta framstå svårt och tekniskt komplicerat, men så fort du inser hur sökmotorerna fungerar kan du också börja ditt sökmotoroptimeringsarbete för ge din hemsida bästa möjliga resultat på dom stora och viktiga sökmotorerna. Vi ska här gå igenom hur du ganska enkelt kan skapa en enkel anpassningsbar SEO-plan.

 

Identifiera dina sökord

Först och främst, och det viktigaste av allt i din sökmotoroptimeringsplan, är att identifiera dina sökord. Vi tjatar ofta om detta till våra kunder. Allt börjar med hitta sökorden. Att identifiera sökorden är viktigt för dig och ditt företag. Sökorden speglar din verksamhet och tjänster på ett bra sätt. Du kan läsa mer här om identifiera sökord.

Sökordsanalys

Nästa steg efter du tagit fram dina sökord är att göra en sökordsanalys. Detta för att du ska veta vad personer söker efter inom din bransch och dina tjänster.

En sökordsanalys kan visa en uppskattad siffra på antalet sökningar i månaden på de sökord du anger. Du kan även få bra förslag på liknande eller relaterade sökfraser och sökvolymen på dessa. Detta kan vara bra för att utöka dina sökord. Har du inte fått fram så många sökord så kan dessa verktyg vara en bra hjälp.

Vi rekommenderar Google Keyword planner för sökordsanalyser. Det är dessutom ett gratis verktyg.

Var finns du på Google?

Nu är det viktigt att du gör en status Que och kontrollerar hur du syns med dina sökord som du nu identifierat. Detta är ganska enkelt och här behöver du inget verktyg. Du googlar helt enkelt de sökorden du nu tagit fram för se var ditt företag hamnar i sökresultaten.

Tänk och börja planera hur du kan förbättra placeringar i de organiska sökresultaten. Här är det är också viktigt att urskilja sökord som du tror är viktiga, men som inte ger inte mycket trafik. Fundera på hur du kan åtgärda detta. Ett bra verktyg att använda när du vill göra sökordsanalyser är Google Trender. (Länken öppnas i nytt fönster)

Sökmotoroptimeringsarbetet är ett never ending jobb och det tar egentligen aldrig slut. Sökmotorerna utvecklas ständigt och det gör också trenderna.

 

Bra att känna till

Du bör titta över dina sökord med jämna mellanrum och eventuellt korrigera lite. Bli inte för trygg och gör samma sak bara för det fungerat en gång. Försök hålla dig uppdaterad om hur sökmotorerna förändras och uppdateras hela tiden. Detta kan hjälpa dig mycket.

Hämta inspiration från andra webbplatser och fråga gärna dina kunder om feedback. En fråga som alltid är bra är, Hur hittade ni oss? Det visar att du är intresserad av hur kunden sökt och lagt arbete på att hitta ditt företag så skäms inte för fråga. Ofta är kunderna mycket villiga att berätta detta. Vi upplever många kunder som berättar själv hur dom hittade oss.

Lycka till med er sökordsanalys och kom ihåg att det är inte så svårt som man ofta tror.

 

 

“Det är viktigt att inse ingen byrå kan garantera positioner högst upp i de organiska sökresultaten.
Om någon erbjuder det, är den troligen inte att lita på.”

– Google

 

Det är viktigt att göra en Sökmotoroptimeringsplan

 

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Hur du vänder en ineffektiv hemsida till en effektiv hemsida

Hur du vänder en ineffektiv hemsida till en effektiv hemsida

Din hemsida ska vara ditt företags bästa säljare. Dessutom ska den jobba för dig dygnet runt  och kunna inspirera, utbilda och informera dina besökare på ett bra och enkelt sätt - Och ovanpå det kommer den aldrig kräva tråkiga löneförhandlingar med dig eller klaga på...

Nya rankingfaktorer från Google som är viktiga för din hemsida

Nya rankingfaktorer från Google som är viktiga för din hemsida

Nu kommer Google att börja utvärdera 3 nya delar av din hemsida som kommer direkt att påverka ditt sökresultat i Googles index. Det är känt sen länge att Google vill förbättra användarupplevelsen på hemsidor. De tre delarna som är döpt till Core Web Vitals är en så...

10 tips för att säkra din hemsida

Vi bygger hemsidor exklusivt i WordPress  sen många år tillbaka, och en av de främsta anledningarna till att vi bygger just i WordPress är att det är idag världens största plattform för hemsidor. Över 50% av alla världens hemsidor är byggda i WordPress. Detta ger oss...

Hur skriver man en bra metabeskrivning

En kort beskrivning Innan vi kör igång ska vi beskriva vad metabeskrivning egentligen är. Metabeskrivning är texten som syns under sidans blå rubrik i Googles organiska index och sökresultat. Se bilden nedan för exempel. Ett par saker att alltid tänka på:...

Er hemsida är företagets bästa säljare

  Hemsidan ska vara företagets bästa säljare som jobbar dygnet runt och förstärker er digitala närvaro. 1. Avsätt tid för er hemsida Lägg så mycket tid och kraft ni kan på att utveckla och förbättra hemsidan kontinuerligt. Arbetet med en hemsida blir aldrig riktigt...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

Gillar ni snygga hemsidor
till grymma priser...

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

En unik Webbyrå

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade
Hur kan man konkurrera med Amazon?

Tips & Guider

Här kan ni läsa mer om bra tips och guider för er hemsida och marknadsföring.

Hur kan man konkurrera med Amazon?

Säkerhetsbloggen

Lär dig med om säkerhet och hur just du kan skydda din hemsida mot angrepp och hackning

Hur kan man konkurrera med Amazon?

Nyheter

Läs om det senaste. Vi uppdaterar våra nyheter med jämna mellanrum.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Registrera dig nu och får exklusiva erbjudande. De senaste nyheterna! Inspiration, Guider, Tips med mera.

Grattis! Du prenumererar nu på vårt Nyhetsbrev.