Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Hur viktigt det är att ha en SEO-plan

Publicerad hos WebbDesignFabriken

april 28, 2021

Att ha en plan för din sökmotoroptimering är väldigt viktigt idag

Sökmotoroptimering även kallat SEO kan ofta framstå svårt och tekniskt komplicerat, men så fort du inser hur sökmotorerna fungerar kan du också börja ditt sökmotoroptimeringsarbete för ge din hemsida bästa möjliga resultat på dom stora och viktiga sökmotorerna. Vi ska här gå igenom hur du ganska enkelt kan skapa en enkel anpassningsbar SEO-plan.

 

Identifiera dina sökord

Först och främst, och det viktigaste av allt i din sökmotoroptimeringsplan, är att identifiera dina sökord. Vi tjatar ofta om detta till våra kunder. Allt börjar med hitta sökorden. Att identifiera sökorden är viktigt för dig och ditt företag. Sökorden speglar din verksamhet och tjänster på ett bra sätt. Du kan läsa mer här om identifiera sökord.

Sökordsanalys

Nästa steg efter du tagit fram dina sökord är att göra en sökordsanalys. Detta för att du ska veta vad personer söker efter inom din bransch och dina tjänster.

En sökordsanalys kan visa en uppskattad siffra på antalet sökningar i månaden på de sökord du anger. Du kan även få bra förslag på liknande eller relaterade sökfraser och sökvolymen på dessa. Detta kan vara bra för att utöka dina sökord. Har du inte fått fram så många sökord så kan dessa verktyg vara en bra hjälp.

Vi rekommenderar Google Keyword planner för sökordsanalyser. Det är dessutom ett gratis verktyg.

Var finns du på Google?

Nu är det viktigt att du gör en status Que och kontrollerar hur du syns med dina sökord som du nu identifierat. Detta är ganska enkelt och här behöver du inget verktyg. Du googlar helt enkelt de sökorden du nu tagit fram för se var ditt företag hamnar i sökresultaten.

Tänk och börja planera hur du kan förbättra placeringar i de organiska sökresultaten. Här är det är också viktigt att urskilja sökord som du tror är viktiga, men som inte ger inte mycket trafik. Fundera på hur du kan åtgärda detta. Ett bra verktyg att använda när du vill göra sökordsanalyser är Google Trender. (Länken öppnas i nytt fönster)

Sökmotoroptimeringsarbetet är ett never ending jobb och det tar egentligen aldrig slut. Sökmotorerna utvecklas ständigt och det gör också trenderna.

 

Bra att känna till

Du bör titta över dina sökord med jämna mellanrum och eventuellt korrigera lite. Bli inte för trygg och gör samma sak bara för det fungerat en gång. Försök hålla dig uppdaterad om hur sökmotorerna förändras och uppdateras hela tiden. Detta kan hjälpa dig mycket.

Hämta inspiration från andra webbplatser och fråga gärna dina kunder om feedback. En fråga som alltid är bra är, Hur hittade ni oss? Det visar att du är intresserad av hur kunden sökt och lagt arbete på att hitta ditt företag så skäms inte för fråga. Ofta är kunderna mycket villiga att berätta detta. Vi upplever många kunder som berättar själv hur dom hittade oss.

Lycka till med er sökordsanalys och kom ihåg att det är inte så svårt som man ofta tror.

 

 

”Det är viktigt att inse ingen byrå kan garantera positioner högst upp i de organiska sökresultaten.
Om någon erbjuder det, är den troligen inte att lita på.”

– Google

 

Det är viktigt att göra en Sökmotoroptimeringsplan

 

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

Din startsida ger första intrycket Din startsida ger första intrycket av din hemsida och ditt varumärke, så du vill få designen rätt. Oavsett om du planerar en webbplatsdesign eller om du startar ditt företags webbplats för första gången är följande tips att tänka på....

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign kan även kallas för ett exempel på modern UX design En av de stora fördelarna med Minimalistisk webbdesign är att det hjälper dina besökare att tänka snabbare. I en tid då vi knappt har något tålamod kvar för sitta och läsa på webbplatser,...

Vad är skillnaden mellan Content writing och Copywriting

Idag kan det vara lite svårt ibland att skilja på alla förkortningar, tekniska beskrivningar och framför allt titlar på folk som jobbar inom branschen. Vad innebär hens titel, vad gör den personen, vad är hens uppgifter med mera. En fråga som är hyfsat vanlig inom vår...

10 tips om hur du kan öka trafiken till din hemsida

Mer trafik innebär fler konverteringar och försäljningar för ditt företag. Men hur driver man då på trafiken till din webbplats? Det finns ett antal olika saker man kan göra för detta och egentligen är det ett arbete som aldrig tar slut. I grund och botten är det ju...

Vad är Content Marketing?

Vad är Content Marketing?   Content Marketing, även kallad Innehållsmarknadsföring, är en marknadsföringsstrategi som används för att attrahera, engagera och erhålla en publik genom dela relevanta artiklar, videos, podcasts och annan media. Detta...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

Gillar ni snygga hemsidor
till grymma priser...

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Webbyrå Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade