Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Hur du kan hålla din WordPresshemsida i trim. En enkel guide från WebbDesignFabriken - En webbyrå i Malmö

Hur du håller din WordPress hemsida i trim

Publicerad hos WebbDesignFabriken

maj 28, 2021

Det är väldigt viktigt att hålla din hemsida uppdaterad. Tillägg, teman och WordPress behöver uppdateras med jämna mellanrum.
Men en annan sak som är viktigt är att hålla din hemsida i trim. Här följer lite enkla saker du bör titta över och åtgårda om det behövs.

  1. Ta bort tillägg som inte används. Har du många tillägg installerade på hemsidan så kan dom bland annat krocka med varandra, sluta fungera om det inte finns uppdateringar längre, eller sakta ner din hemsida med en massa onödig CSS. Med andra ord – använder du inte tilläggen, eller behöver dem, så avinstallera dem.
  2. Gamla användarkonton som inte används ska alltid tas bort. Det är dessutom en säkerhetsrisk att ha en massa gamla användarkonton.
  3. Du ska bara ha max två teman. Många rekommenderar bara ett – temat som är aktivt -men det kan vara bra att spara ett av WordPress standardteman om ditt aktiva tema skulle börja krångla så kan det vara bra att aktivera ett alternativt tema för felsöka och återställa hemsidan. Men glöm inte att det inaktiva temat ska även det vara uppdaterat. Och om du behöver uppdatera WordPress och teman, så uppdatera alltid först WordPress och temat därefter. Inte tvärtom.
  4. Byta ditt lösenord om det är ett gammalt sådant, och använd inte för enkla lösenord.
  5. Byta ditt användarnamn om du mot all förmodan skulle använda admin.
  6. Gå in under fliken adminpanel och kontrollera under hälsa för se om något behövs åtgärdas på din hemsida.
  7. Och sist men inte minst, logga in med jämna mellanrum för hålla en bra koll på din hemsida.

Vill ni veta mer om hur ni kan speeda upp er hemsida eller kanske säkra upp den med brandvägg så får ni gärna höra av er till oss. Vi hjälper er gärna med er WordPress sida.

Lycka till.

Läs fler inlägg på bloggen >>

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Så kan AI förbättra din marknadsföring

Så kan AI förbättra din marknadsföring

AI: Framtidens marknadsföring Marknadsföring är en viktig del av varje företags strategi. Men marknadsföringen står inför stora utmaningar i dagens digitala och konkurrensutsatta värld. Hur kan företag nå ut till sina kunder på ett effektivt och engagerande sätt?...

Hur du får fler kunder till ditt företag genom din hemsida

Hur du får fler kunder till ditt företag genom din hemsida

Att skaffa fler kunder genom din hemsida är en viktig och lönsam strategi för företag i dagens digitala era. Genom att optimera din webbplats kan du öka synligheten, locka besökare och konvertera dem till potentiella kunder. Här är några tips för att maximera din...

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

Din startsida ger första intrycket av din hemsida och ditt varumärke, så du vill få designen rätt. Oavsett om du planerar en webbplatsdesign eller om du startar ditt företags webbplats för första gången är följande tips att tänka på. 1. Gör det direkt klart vad du...

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign kan även kallas för ett exempel på modern UX design En av de stora fördelarna med Minimalistisk webbdesign är att det hjälper dina besökare att tänka snabbare. I en tid då vi knappt har något tålamod kvar för sitta och läsa på webbplatser,...

Vad är skillnaden mellan Content writing och Copywriting

Idag kan det vara lite svårt ibland att skilja på alla förkortningar, tekniska beskrivningar och framför allt titlar på folk som jobbar inom branschen. Vad innebär hens titel, vad gör den personen, vad är hens uppgifter med mera. En fråga som är hyfsat vanlig inom vår...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

En Webbyrå i Malmö som älskar bygga hemsidor... till bra priser

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Webbyrå Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade