Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Därför är din Pagespeed så viktig

Därför är din Pagespeed så viktig

Publicerad hos WebbDesignFabriken

juni 11, 2021

De flesta har säkert någon gång känt att deras hemsida skulle kunna vara snabbare och kanske till och med fått en pik eller två från kunder/besökare att webbplatsen går långsamt.
En snabb hemsida ger besökarna en betydligt bättre bättre användarupplevelse. Dessutom förbättrar det webbplatsen placering i sökmotorerna. Idag är en bra pagespeed en viktig kriterie från Google. Sedan 2018 har Google använt pagespeed som en rankingfaktor. Det innebär att de sidor som är långsammast inte kommer synas lika högt upp i Google-sökningar.

Vad är då Pagespeed?

Man kan säga att pagespeeden är hur snabbt din hemsida laddas i webbläsaren för dina besökare när dom klickar in på din webbplats.

Hur gör man för att förbättra sin Pagespeed och snabba upp sin webbplats?

En snabb hemsida kräver idag ofta ganska stora insatser, och insatser kostar. Men det finns en del tips som kan vara bra att tänka på när man uppdaterar och underhåller sin webbplats.

 • Använd inte för tunga bilder. Vi ser dagligen kunder som lägger upp bilder på sina hemsidor som väger flera mb styck. Komprimera era bilder!
 • Var restriktiv med Popups och en massa formulär som skapar onödigt mycket CSS som måste läsas in när sidan laddas.
 • Överdriv inte med animationer. Visst ska en hemsida vara snygg, tilltalande och det ska gärna hända lite på sidan, men som sagt överdriv inte! Det kostar mer än det smakar för din pagespeed.
 • Undvik omdirigeringar. Peka inte om sidan till andra domäner om du inte måste. En ompekning kan fördröja laddningstiden ganska mycket ibland.
 • Använder du Google Fonts så tänk på att vissa fonts kan vara tyngre och utöka laddningstiden.
 • Använd ett BRA cache tillägg.

 

Här är en del av de punkter som vi går igenom när vi arbetar med kunders PageSpeed-optimering:

 • Vi aktiverar komprimering
 • Vi arbetar mycket med att optimera bilderna på en webbplats för snabbare laddning
 • Vi förminskar CSS:en i den mån det är möjligt
 • Vi förminskar HTML:en
 • Vi förminska JavaScript i den mån det är möjligt
 • Vi analyserar servern där hemsidan ligger för att se hur vi kan förbättra serverns svarstid
 • Vi lägger alltid in bilddimensioner
 • Vi optimera ordningen på format och skript
 • Kontrollerar så att CSS i placerat dokumenthuvudet
 • Med mera…

 

Vill du veta mer om hur vi på WebbDesignFabriken kan hjälpa dig? Vi,är en erfaren Webbyrå på att skapa snabba, användarvänliga och konverterande webbplatser.

Testa gärna vår hemsida med Googles pagespeed verktyg så förstår ni att vi kan detta. Se gärna våra senaste test nedan för mobil och stationär dator.

 

Läs fler av våra inlägg >>

 

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Så kan AI förbättra din marknadsföring

Så kan AI förbättra din marknadsföring

AI: Framtidens marknadsföring Marknadsföring är en viktig del av varje företags strategi. Men marknadsföringen står inför stora utmaningar i dagens digitala och konkurrensutsatta värld. Hur kan företag nå ut till sina kunder på ett effektivt och engagerande sätt?...

Hur du får fler kunder till ditt företag genom din hemsida

Hur du får fler kunder till ditt företag genom din hemsida

Att skaffa fler kunder genom din hemsida är en viktig och lönsam strategi för företag i dagens digitala era. Genom att optimera din webbplats kan du öka synligheten, locka besökare och konvertera dem till potentiella kunder. Här är några tips för att maximera din...

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

Din startsida ger första intrycket av din hemsida och ditt varumärke, så du vill få designen rätt. Oavsett om du planerar en webbplatsdesign eller om du startar ditt företags webbplats för första gången är följande tips att tänka på. 1. Gör det direkt klart vad du...

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign kan även kallas för ett exempel på modern UX design En av de stora fördelarna med Minimalistisk webbdesign är att det hjälper dina besökare att tänka snabbare. I en tid då vi knappt har något tålamod kvar för sitta och läsa på webbplatser,...

Vad är skillnaden mellan Content writing och Copywriting

Idag kan det vara lite svårt ibland att skilja på alla förkortningar, tekniska beskrivningar och framför allt titlar på folk som jobbar inom branschen. Vad innebär hens titel, vad gör den personen, vad är hens uppgifter med mera. En fråga som är hyfsat vanlig inom vår...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

Gillar ni snygga hemsidor
till grymma priser...

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Webbyrå Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade