Hur du håller din WordPresshemsida i trim

Hur du håller din WordPress hemsida i trim

Publicerad hos WebbDesignFabriken

maj 28, 2021

Det är väldigt viktigt att hålla din hemsida uppdaterad. Tillägg, teman och WordPress behöver uppdateras med jämna mellanrum.
Men en annan sak som är viktigt är att hålla din hemsida i trim. Här följer lite enkla saker du bör titta över och åtgårda om det behövs.

  1. Ta bort tillägg som inte används. Har du många tillägg installerade på hemsidan så kan dom bland annat krocka med varandra, sluta fungera om det inte finns uppdateringar längre, eller sakta ner din hemsida med en massa onödig CSS. Med andra ord – använder du inte tilläggen, eller behöver dem, så avinstallera dem.
  2. Gamla användarkonton som inte används ska alltid tas bort. Det är dessutom en säkerhetsrisk att ha en massa gamla användarkonton.
  3. Du ska bara ha max två teman. Många rekommenderar bara ett – temat som är aktivt -men det kan vara bra att spara ett av WordPress standardteman om ditt aktiva tema skulle börja krångla så kan det vara bra att aktivera ett alternativt tema för felsöka och återställa hemsidan. Men glöm inte att det inaktiva temat ska även det vara uppdaterat. Och om du behöver uppdatera WordPress och teman, så uppdatera alltid först WordPress och temat därefter. Inte tvärtom.
  4. Byta ditt lösenord om det är ett gammalt sådant, och använd inte för enkla lösenord.
  5. Byta ditt användarnamn om du mot all förmodan skulle använda admin.
  6. Gå in under fliken adminpanel och kontrollera under hälsa för se om något behövs åtgärdas på din hemsida.
  7. Och sist men inte minst, logga in med jämna mellanrum för hålla en bra koll på din hemsida.

Vill ni veta mer om hur ni kan speeda upp er hemsida eller kanske säkra upp den med brandvägg så får ni gärna höra av er till oss. Vi hjälper er gärna med er WordPress sida.

Lycka till.

Läs fler inlägg på bloggen >>

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Viktiga WordPresstillägg du behöver på din hemsida

Viktiga WordPresstillägg du behöver på din hemsida

8 viktiga tillägg du bör ha på din WordPress webbplats: Nr.1 Cookie Notice - Ett måste WordPresstillägg när det kommer till GDPR. Enkelt att installera. Fungerar bra i alla webbläsare och olika enheter som på mobil, Ipad och stationära datorer. Nr.2 Wordfence - Idag...

Hur du vänder en ineffektiv hemsida till en effektiv hemsida

Hur du vänder en ineffektiv hemsida till en effektiv hemsida

Din hemsida ska vara ditt företags bästa säljare. Dessutom ska den jobba för dig dygnet runt  och kunna inspirera, utbilda och informera dina besökare på ett bra och enkelt sätt - Och ovanpå det kommer den aldrig kräva tråkiga löneförhandlingar med dig eller klaga på...

Hur viktigt det är att ha en SEO-plan

Att ha en plan för din sökmotoroptimering är väldigt viktigt idag Sökmotoroptimering även kallat SEO kan ofta framstå svårt och tekniskt komplicerat, men så fort du inser hur sökmotorerna fungerar kan du också börja ditt sökmotoroptimeringsarbete för ge din hemsida...

10 tips för att säkra din hemsida

Viktigt för din hemsidas säkerhet Vi bygger hemsidor exklusivt i WordPress  sen många år tillbaka, och en av de främsta anledningarna till att vi bygger just i WordPress är att det är idag världens största plattform för hemsidor. Över 50% av alla världens hemsidor är...

Hur skriver man en bra metabeskrivning

En kort beskrivning Innan vi kör igång ska vi beskriva vad metabeskrivning egentligen är. Metabeskrivning är texten som syns under sidans blå rubrik i Googles organiska index och sökresultat. Se bilden nedan för exempel. Ett par saker att alltid tänka på:...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

Gillar ni snygga hemsidor
till grymma priser...

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

En Webbyrå i Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Registrera dig nu och får exklusiva erbjudande. De senaste nyheterna! Inspiration, Guider, Tips med mera.

Grattis! Du prenumererar nu på vårt Nyhetsbrev.