Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Hur du kan öka trafiken till din hemsida. En blogg av WebbDesignFabriken - Webbyrå Malmö

10 tips om hur du kan öka trafiken till din hemsida

Publicerad hos WebbDesignFabriken

november 5, 2021

Mer trafik innebär fler konverteringar och försäljningar för ditt företag. Men hur driver man då på trafiken till din webbplats? Det finns ett antal olika saker man kan göra för detta och egentligen är det ett arbete som aldrig tar slut. I grund och botten är det ju helt enkelt att förbättra sin webbplats och sprida budskapet att du finns.

Här kommer tio tips om vad du kan göra för att öka trafiken till din hemsida

  1. Anpassa din hemsida främst för Google – de andra sökmotorerna följer efter automatiskt.
  2. Skapa nytt innehåll löpande och frekvent. Google gillar när din hemsida uppdateras frekvent, samt är det om ännu viktigare att dina besökare möts av nytt på hemsidan.
  3. Köp annonser på Google för boosta på trafiken till din hemsida.
  4. Köp även annonser på Sociala medier för driva trafik.
  5. Jobba med inlänkar.
  6. Jobba med E-postmarknadsföring.
  7. Få andra att skriva om din hemsida.
  8. Jobba med att skapa ett bra innehåll på din hemsida. Ge dina besökare ett värde.
  9. Skapa korta trevliga filmer om ditt företag och lägg upp dessa på Youtube. En hyfsad mobiltelefon duger bra för detta. Det kan till och med skapa en mer genuin känsla.
  10. Använd Googles verktyg. Regga dig och få tillgång till Google Analyctic och Google search Console för att mäta och analysera trafiken och resultatet av ditt arbete.

 

Ett bra tips är att ta reda på vilka sökfrågor som leder trafik till din webbplats. Detta kan du göra i Google Search Console. Detta kan hjälpa dig mycket i ditt arbete att driva mer trafik till din hemsida.

Tänk på att Google är en textbaserad sökmotor som vill se mycket relevant innehåll på din hemsida. Skriv i massor. Skapa guider. Utbilda dina besökare. Om du tänker och arbetar på det sättet så kommer du garanterat att trafiken att öka, och med det kommer konverteringarna likaså att öka.

Kontakta oss för ett förutsättningslöst samtal om ni har frågor eller funderingar. Vi hjälper er gärna.

Läs fler inlägg i bloggen

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Så kan AI förbättra din marknadsföring

Så kan AI förbättra din marknadsföring

AI: Framtidens marknadsföring Marknadsföring är en viktig del av varje företags strategi. Men marknadsföringen står inför stora utmaningar i dagens digitala och konkurrensutsatta värld. Hur kan företag nå ut till sina kunder på ett effektivt och engagerande sätt?...

Hur du får fler kunder till ditt företag genom din hemsida

Hur du får fler kunder till ditt företag genom din hemsida

Att skaffa fler kunder genom din hemsida är en viktig och lönsam strategi för företag i dagens digitala era. Genom att optimera din webbplats kan du öka synligheten, locka besökare och konvertera dem till potentiella kunder. Här är några tips för att maximera din...

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

Din startsida ger första intrycket av din hemsida och ditt varumärke, så du vill få designen rätt. Oavsett om du planerar en webbplatsdesign eller om du startar ditt företags webbplats för första gången är följande tips att tänka på. 1. Gör det direkt klart vad du...

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign kan även kallas för ett exempel på modern UX design En av de stora fördelarna med Minimalistisk webbdesign är att det hjälper dina besökare att tänka snabbare. I en tid då vi knappt har något tålamod kvar för sitta och läsa på webbplatser,...

Vad är skillnaden mellan Content writing och Copywriting

Idag kan det vara lite svårt ibland att skilja på alla förkortningar, tekniska beskrivningar och framför allt titlar på folk som jobbar inom branschen. Vad innebär hens titel, vad gör den personen, vad är hens uppgifter med mera. En fråga som är hyfsat vanlig inom vår...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

En Webbyrå i Malmö som älskar bygga hemsidor... till bra priser

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Webbyrå Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade