Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Viktiga tips gällande hemsidor. En enkel guide för din hemsida, av WebbDesignFabriken - En Webbyrå i Malmö

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

Publicerad hos WebbDesignFabriken

september 11, 2022

Din startsida ger första intrycket av din hemsida och ditt varumärke, så du vill få designen rätt. Oavsett om du planerar en webbplatsdesign eller om du startar ditt företags webbplats för första gången är följande tips att tänka på.

1. Gör det direkt klart vad du erbjuder
Även om vi många gånger tenderar att fokusera mer på grafik än text när det gäller design, är båda viktiga när du planerar rubriken på din hemsida. Använd sammanhängande bilder och text för att direkt berätta för dina besökare vem du är och vad du erbjuder.

2. Använd endast bilder av hög kvalitet
Din hemsida bör alltid ha högupplösta originalbilder så att din hemsida ser professionell ut. OBS! Tänk på att bilderna får inte vara för tunga för att göra webbplatsen tungladdad och långsam.

3. Din hemsidedesign måste också fungera på mobila enheter
Alla vet vi det här laget att en hemsida måste optimeras för mobil, men det betyder inte nödvändigtvis att den ser bra ut på alla enheter. Eftersom webbtrafiken från mobila enheter står för en stor del av dina besökare  vill du att din hemsidesdesign ser ut precis som du vill ha den på olika mobila skärmar.

4. Video är det mest engagerande medieformatet och det är ett av de mest kraftfulla tilläggen till alla hemsidors design.
Tillexempel en kort animerad video som förklarar din produkt eller tjänst är en väldigt bra idé och kan ge en snygg touch till din hemsidedesign. Dessutom är de ganska lätta att producera.

5. Skapa känsla med färg
Färger är känslomässigt tilltalande, och färgerna du väljer för din webbplats ska inte bara matcha ditt varumärke, utan också de känslor du vill associera med din organisation.

6. Inkludera ett urval av dina blogginlägg på första sidan 
Du vill få dina besökare att engagera sig i ditt blogginnehåll och ett effektivt sätt att göra det är att lägga till ett avsnitt med miniatyrer från senaste inlägg för att marknadsföra din blogg på hemsidan.

7. Upprätthåll balans och struktur på sidan
När din design inte är i balans ger den en dålig användarupplevelse. Våra ögon söker balans och dålig struktur ger ett besvärligt utseende som minskar ditt varumärkes värde. Läs mer om minimalistisk design här >

8. Uppdatera ofta
Oavsett hur snygg din hemsida är blir din hemsidesdesign gammal efter ett tag. Det är alltid trevligt att göra små justeringar och förbättringar med några månaders mellanrum för att hålla din hemsida fräsch och relevant. Dina besökare kommer märka förändringarna även om de är små.

9. Omfamna typografin
Tidigare fanns det inte många unika teckensnitt att välja mellan, men nu finns det massor av vackra teckensnitt tillgängliga att använda. Om du inte vill spendera pengarna på ett snyggt kit, titta på Google Fonts för många fantastiska gratis alternativ.

10. Optimera din design
Tänk på att din hemsidedesign måste vara optimerad, så att den laddas snabbt. Bilder ska komprimeras, effekter och animeringar måste byggas rätt så dom inte blir tunga och klumpiga och gör att din sida laddas långsamt. Idag straffar Google tunga och långsamma sidor.			

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Så kan AI förbättra din marknadsföring

Så kan AI förbättra din marknadsföring

AI: Framtidens marknadsföring Marknadsföring är en viktig del av varje företags strategi. Men marknadsföringen står inför stora utmaningar i dagens digitala och konkurrensutsatta värld. Hur kan företag nå ut till sina kunder på ett effektivt och engagerande sätt?...

Hur du får fler kunder till ditt företag genom din hemsida

Hur du får fler kunder till ditt företag genom din hemsida

Att skaffa fler kunder genom din hemsida är en viktig och lönsam strategi för företag i dagens digitala era. Genom att optimera din webbplats kan du öka synligheten, locka besökare och konvertera dem till potentiella kunder. Här är några tips för att maximera din...

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign kan även kallas för ett exempel på modern UX design En av de stora fördelarna med Minimalistisk webbdesign är att det hjälper dina besökare att tänka snabbare. I en tid då vi knappt har något tålamod kvar för sitta och läsa på webbplatser,...

Vad är skillnaden mellan Content writing och Copywriting

Idag kan det vara lite svårt ibland att skilja på alla förkortningar, tekniska beskrivningar och framför allt titlar på folk som jobbar inom branschen. Vad innebär hens titel, vad gör den personen, vad är hens uppgifter med mera. En fråga som är hyfsat vanlig inom vår...

10 tips om hur du kan öka trafiken till din hemsida

Mer trafik innebär fler konverteringar och försäljningar för ditt företag. Men hur driver man då på trafiken till din webbplats? Det finns ett antal olika saker man kan göra för detta och egentligen är det ett arbete som aldrig tar slut. I grund och botten är det ju...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

En Webbyrå i Malmö som älskar bygga hemsidor... till bra priser

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Webbyrå Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade