Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Använd dina kundreferenser på rätt sätt

Använd dina kundreferenser på rätt sätt

Publicerad hos WebbDesignFabriken

augusti 20, 2021

Kundreferenser är ett suveränt marknadsföringsverktyg

Att inte använda kundreferenser på sin hemsida idag är ett stort misstag. Kundreferenser är ett av de bästa marknadsföringsverktygen som finns tillgängligt för dig – dessutom är det helt gratis. Den enda förutsättningen är att du har nöjda kunder.

Det är så att de flesta av oss litar mer på någon som framgångsrikt använt en produkt eller tjänst och skriver om det – än en försäljare som försöker sälja tjänsten eller produkten till oss.

Det är ju viktigt att kunna etablera ett förtroende gentemot kunden och detta kan man ofta göra genom kundreferenser som visar på att ditt företag är seriöst och du är mån om dina kundrelationer. Men du kan också välja ut specifika kundreferenser och rikta dem mot särskilda kundgrupper på ett strategiskt sätt. Ett sätt som tar bort specifika tvivel som vissa av dina kunder kan ha angående dina tjänster och produkter.

 

Använd dina referenser på rätt sätt

För exempel om du har kunder som emellanåt kan ifrågasätta priser på vissa produkter eller tjänster, då kan det vara bra att välja ut en referens där en kund kanske berättar hur prisvärdiga era tjänster/produkter hen upplevde dem. Detta kan i många fall ta bort tvivlet hos kunder som tycker ni har höga priser och leda dem över inköpströskeln.

Ett annat exempel kan vara att du stöter på kunder som har snäva tidsmarginaler. Då kan det vara utmärkt att ha en referens som tar upp hur snabb service ni erbjuder. Har du ingen sådan referens så be dina kunder om en sådan, då kan du använda den för att minska tvivel hos kunder som undrar om ni klarar deadline för vissa projekt.

Ett tredje alternativ kan vara att använda en referens som visar på en bra support. Ett vanligt tvivel  hos många kunder idag är att de befarar att de inte får en tillfredställande garanti och support på varan eller tjänster dom köper, och att de står helt ensamma utan hjälp och support.

Med andra ord du kan alltså använda dina referenser och inrikta dom direkt till kundgrupper som du vet kan vara tveksamma till vissa tjänster eller produkter i ditt utbud. Detta gör att dom får en bättre inblick i hur ditt företag sköter era tjänster. Det skapar en trygghet hos köparen som dom ofta inte kan få på annat sätt.

 

Viktigt att tänka på

  • Fabricera aldrig dina egna referenser – Det straffar sig i längden och kommer ha en stor negativ inverkan
  • Ha alltid kundens tillåtelse att använda kundreferensen – Det händer oftare än man tror att företag använder kundreferenser utan tillåtelse
  • Redigera inte kundreferenserna själv för att de ska låta bättre i dina öron. Det är lätt att dom tappar sin genuinitet

 

Använd Googles kundreferenser

Det är en bra idé att använda Google referenser utöver dina kundreferenser som du har upplagt på din hemsida. Det gör att kunder kan direkt se referenser i det organiska indexet när de söker på ditt företag och det ger dina omdömen en starkare digital närvaro. Kunder behöver inte ens befinna sig på din hemsida för kunna se vad andra skrivit och recenserat om ditt företag. Detta är bra med förutsättning att du har helst femstjärniga referenser.
Får du dåliga referenser på Google så kan det tyvärr skapa problem och få en negativ inverkan; Google är tydliga med att dom inte tar bort dåliga referenser då de inte kan avgöra om dessa är berättigade eller ej.
Det händer ju tyvärr – inte alltför sällan – att konkurrenter eller personer skapar falska konton på Google för att kunna spamma företag med dåliga referenser. Skulle detta hända så bör man ändå kontakta Google. 

Men i slutänden skulle vi ändå rekommendera Googles referenser. Det är ett fantastisk verktyg för din marknadsföring.

Du kan lägga in länkar på din hemsida och i din E-post som leder till din Googlesida, så kunder enkelt kan lämna ett omdöme på dig och ditt företag.

*Du behöver ett Google My Business konto för att kunna börja använda Googles referenser.

 

 

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Vad är Content Marketing?

Vad är Content Marketing?

Vad är Content Marketing?   Content Marketing, även kallad Innehållsmarknadsföring, är en marknadsföringsstrategi som används för att attrahera, engagera och erhålla en publik genom dela relevanta artiklar, videos, podcasts och annan media. Detta...

Hur stoppar jag spam och skräppost

Hur stoppar jag spam och skräppost

Få bort mycket av din skräppost Skräppost även kallad spam går ofta inte att stoppa helt, men där finns saker man kan göra för att decimera den kraftigt. Nedan följer lite tips om saker du kan göra för att få bort mycket av din spam/skräppost.   Var restriktiv...

Bra webbdesign förbättrar din sökmotoroptimering

Kan webbdesign verkligen påverka SEO:n? Självklart kan det det! Google har alltid haft tydliga kriterier angående hemsidan webbdesign och hur sidan bör byggas i form av struktur och framför allt innehåll, samt att hemsidor ska vara responsiva och mobilanpassade. Och...

Därför är din Pagespeed så viktig

De flesta har säkert någon gång känt att deras hemsida skulle kunna vara snabbare och kanske till och med fått en pik eller två från kunder/besökare att webbplatsen går långsamt. En snabb hemsida ger besökarna en betydligt bättre bättre användarupplevelse. Dessutom...

Hur du håller din WordPress hemsida i trim

Det är väldigt viktigt att hålla din hemsida uppdaterad. Tillägg, teman och Wordpress behöver uppdateras med jämna mellanrum. Men en annan sak som är viktigt är att hålla din hemsida i trim. Här följer lite enkla saker du bör titta över och åtgårda om det behövs. Ta...

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

Gillar ni snygga hemsidor
till grymma priser...

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

En Webbyrå i Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade

Tyréns

(5/5)

Byggfavoriten i Malmö

(5/5)

Bilproffsen Malmö

(5/5)

Livsrum Fastighetsförmedling

(5/5)

Livsrum Fastighetsförmedling

(5/5)

Copyright © 2020 - WebbDesignFabriken - En webbyrå i Malmö

WebbDesignFabriken
Ett varumärke sedan 2004

Webbproduktion

Hemsidor

Dags för ny hemsida? Vi levererar moderna och kostnadseffektiva hemsidor till ditt företag.–>

U

Sökmotoroptimering

Vi hjälper er med sökmotoroptimering och stärker er digitala närvaro. Läs mer om vårt SEO arbete –>

Designförslag

Läs mer om hur våra gratis designförslag fungerar. Du binder dig inte till något –>

Färdig Design

Spara både tid och pengar genom våra färdiga unika designer. Perfekt för dig som behöver något snabbt. –>

i

Kontaktformulär

Kontakta oss via vårt kontaktformulär
Vi svarar på alla frågor –>

Support

Vi svarar alltid inom 24h.
Läs mer om vanliga frågor gällande support. –>

j

Avtalsvillkor

Läs mer om våra avtalsvillkor –>

Öppettider

måndag – fredag kl.10.00-17.00
Support mån-fred kl.09.00-20.00

Hitta till oss

Vi finns på Davidhallstorg 9, Malmö.
Se karta –>

Kontaktinfo

Telefon: 0700-43 16 04
E-post: info@webbdesignfabriken.se

b

GDPR

Ta del av vår integritetspolicy –>

l

Anmälan Designförslag

Fyll i vårt formulär om du önskar ett designförslag
Vi återkopplar inom kort –>

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Registrera dig nu och får exklusiva erbjudande. De senaste nyheterna! Inspiration, Guider, Tips med mera.

Grattis! Du prenumererar nu på vårt Nyhetsbrev.