Många glömmer bort det här med att sökmotoroptimera sina bilder på hemsidan. Men det ska man inte glömma för det är viktigt! Sökmotorerna kan nämligen inte avgöra innehållet i en bildfil och just därför ska du optimera dina bilder med bla information om själva bilden.

Så här ska du göra för sökmotoroptimera dina bilder:

Döp bildfilen till vad den föreställer. För exempel har du en bild på exteriören av din webbyrå, döp då bilden till webbyra.jpg, png, gif ellervilket filformat du valt. Tänk på att bildfilens namn ska helst innehålla sökordet för den sidan där den ligger på.

Gällande det här inlägget ska bilden helst heta sokmotoroptimeradinabilder.jpg.

Lägg till alt-attribut. I alt-attributet beskriver du i en kort sammanfattad mening vad bilden föreställer. Skriver du bra och beskrivande alt-attribut på alla dina bilder så hjälper du Google och andra sökmotorer att tolka relevansen på din hemsida. Även här ska du tänka på att alt-attributen ska innehålla den specifika sidans sökord.

Alt-attributet vi valt för bilden ovan är Glöm ej sökmotoroptimera dina bilder. Kolla gärna genom hålla markören över bilden.

Dessutom används alt-attributet som skärmläsare för personer med synnedsättning när de läser upp innehållet på en webbplats. vilket är ytterligare en anledning att skriva välformulerade alt-attribut till dina bilder.

Det är också den text som visas om bilden av en eller annan anledning inte kan laddas ordentligt.

 

Bildstorleken är också viktig

Glöm inte att dra ned dina bilder i storlek! Försök få grepp på storleken du ska använda till dina bilder. Är det bara en mindre bild som kanske ska ligga ovanför en text så behöver du absolut inte använda en bild på kanske 1000px i bredd osv. För det viktiga är att dina bilder får inte vara för stora och tunga. Det finns bra guider för rekommenderade bildstorlekar för hemsidor. Dessutom  finns det också många moduler och program för bildbehandling.  Laddningstid är ju en rankingfaktor hos sökmotorerna, och ju snabbare din hemsida laddar desto bättre är det för din ranking.

Glöm nu inte dina bilder – det är som sagt viktigt för din sökmotoroptimering!

11 tips för bättre läsbarhet

11 tips för bättre läsbarhet

Vad betyder egentligen läsbarheten? Läsbarheten är nivån av enkelhet att förstå en skriven text. Och hur kan man då förbättra läsbarheten på sina texter? Här följer 11 tips för att förbättra läsbarheten på dina webbtexter Gör texten luftig med jämna mellanrum. Du...

Hur kan man konkurrera med Amazon?

Hur kan man konkurrera med Amazon?

Många undrar vad som kommer hända nu när Amazon lanserats i Sverige. En sak är i alla fall säker – Det kommer förändra hur vi företagare marknadsför oss, men det behöver inte vara negativt. Först och främst, vad är egentligen Amazon? Amazon är idag världens största...

Ring oss
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev

Registrera dig nu och får exklusiva erbjudande. De senaste nyheterna! Inspiration, Guider, Tips med mera.

Grattis! Du prenumererar nu på vårt Nyhetsbrev.