Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Glöm inte sökmotoroptimera dina bilder

Glöm inte sökmotoroptimera dina bilder

Publicerad hos WebbDesignFabriken

oktober 24, 2020

Många glömmer bort det här med att sökmotoroptimera sina bilder på hemsidan. Men det ska man inte glömma för det är viktigt! Sökmotorerna kan nämligen inte avgöra innehållet i en bildfil och just därför ska du optimera dina bilder med bla information om själva bilden.

Så här ska du göra för sökmotoroptimera dina bilder:

Döp bildfilen till vad den föreställer. För exempel har du en bild på exteriören av din webbyrå, döp då bilden till webbyra.jpg, png, gif ellervilket filformat du valt. Tänk på att bildfilens namn ska helst innehålla sökordet för den sidan där den ligger på.

Gällande det här inlägget ska bilden helst heta sokmotoroptimeradinabilder.jpg.

Lägg till alt-attribut. I alt-attributet beskriver du i en kort sammanfattad mening vad bilden föreställer. Skriver du bra och beskrivande alt-attribut på alla dina bilder så hjälper du Google och andra sökmotorer att tolka relevansen på din hemsida. Även här ska du tänka på att alt-attributen ska innehålla den specifika sidans sökord.

Alt-attributet vi valt för bilden ovan är Glöm ej sökmotoroptimera dina bilder. Kolla gärna genom hålla markören över bilden.

Dessutom används alt-attributet som skärmläsare för personer med synnedsättning när de läser upp innehållet på en webbplats. vilket är ytterligare en anledning att skriva välformulerade alt-attribut till dina bilder.

Det är också den text som visas om bilden av en eller annan anledning inte kan laddas ordentligt.

 

Bildstorleken är också viktig

Glöm inte att dra ned dina bilder i storlek! Försök få grepp på storleken du ska använda till dina bilder. Är det bara en mindre bild som kanske ska ligga ovanför en text så behöver du absolut inte använda en bild på kanske 1000px i bredd osv. För det viktiga är att dina bilder får inte vara för stora och tunga. Det finns bra guider för rekommenderade bildstorlekar för hemsidor. Dessutom  finns det också många moduler och program för bildbehandling.  Laddningstid är ju en rankingfaktor hos sökmotorerna, och ju snabbare din hemsida laddar desto bättre är det för din ranking.

Glöm nu inte dina bilder – det är som sagt viktigt för din sökmotoroptimering!

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

10 Viktiga tips om din hemsidedesign

Din startsida ger första intrycket Din startsida ger första intrycket av din hemsida och ditt varumärke, så du vill få designen rätt. Oavsett om du planerar en webbplatsdesign eller om du startar ditt företags webbplats för första gången är följande tips att tänka på....

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign är framtiden

Minimalistisk webbdesign kan även kallas för ett exempel på modern UX design En av de stora fördelarna med Minimalistisk webbdesign är att det hjälper dina besökare att tänka snabbare. I en tid då vi knappt har något tålamod kvar för sitta och läsa på webbplatser,...

Inläggets författare

Carl Johansson

Webb UI/UX Designer, Grafisk Formgivare,
Google Certifierad i Digital Marknadsföring
Driver webbyrån WebbDesignFabriken sedan 2010

Relaterade inlägg

Vad vi gärna vill veta om kunderna som vi bygger webbplatser åt

Vad vi gärna vill veta om kunderna som vi bygger webbplatser åt

1. Först och främst är det lite basic information. Vill kunden bygga en ny webbplats eller är det en befintlig som ska göras om? När vi vet detta kan vi uppskatta hur mycket arbete hela projektet kommer att kräva av oss, samt lämna en rättvis offert. 2 Hur definierar...

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.

Få uppdateringar via vårt nyhetsbrev!

Gillar ni snygga hemsidor
till grymma priser...

  

Söker ert företag en underleverantör av hemsidor?

Vår Webbyrå har samarbetat med större mediebyråer i över tio år och har en bred erfarenhet och kompetens av att driva och lansera webbplatser åt våra samarbetspartners. Vi är också erfarna av att arbeta med flera projekt åt gången och kunna leverera moderna och  kreativa slutprodukter. Har du ett företag som säljer hemsidor så kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Webbyrå Malmö

Varumärket WebbDesignFabriken registrerades hösten 2004. Vi är en Webbyrå i Malmö, med lång erfarenhet av hemsidor och webbdesign. Vi lägger stor fokus på att utveckla tillgängliga moderna webbplatser. Och vi lämnar alltid garantier på våra arbeten - du betalar alltså inte förrän du är nöjd med hemsidan.

Kontakta oss

WebbDesignFabriken

Besöksadress:
Davidhallstorg 9
Malmö

Tel: 0700-43 16 04
info@webbdesignfabriken.se

Öppetider:
Mån-Fre kl. 10.00-17.00
Lör-Sön: Stängt

Vi är Google certifierade