Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Webbdesign – Med hjärtat i hemsidor

Vi är en webbyrå som verkligen tycker om webbdesign

I december 2019 har WebbDesignFabriken funnits i tio år, och vi brinner fortfarande för att hålla på med webbdesign och få skapa och bygga nya snygga hemsidor från scratch. När vi började 2009 så var det betydligt mer html som man gjorde webbdesign och byggde hemsidor i. Men idag är det bara WordPress som gäller på vår webbyrå. Det har också blivit betydligt enklare att designa och bygga sidor. Men behöver inte sitta och koda så mycket, och inte heller skapa hela webbdesignen mer eller mindre i Photoshop för att sen integrera den i en html-sida.

 

Hur viktig är en snygg webbdesign?

Förr fick vi ofta frågan om designen eller innehållet är viktigast. På den tiden var det lite mer jämnt lopp – medans idag måste man säga att det är innehållet. Dock ska man inte underskatta designen. Det är det första kunden/besökaren ser när han klickar in på er sida – innan han hunnit börja texten. Och redan där har han fått ett intryck. En kantig ful sida med kass webbdesign lämnar ju inget förtroende direkt. Tänk själv om man går till en butik och färgen på dörren har flagnat och fönsterna hänger på sned. Många av oss får tänka två gånger om man vill gå in.Med andra ord vissa kunder tänker automatiskt att om dom inte kan ta hand om sin egen hemsida kan dom då ta hand om tjänsterna dom erbjuder. Första intrycket är väldigt viktigt så designen är fortfarande väldigt aktuell, även om innehållet har vunnit det racet.

 

Responsiv design

Idag är det helt enkelt ett måste att skapa responsiv webbdesign. Google har sedan flera år tillbaka understrukit hur viktigt det är att man bygger hemsidor responsivt. Det innebär alltså att istället för bygga en extrasite/sida för mobila enheter, så bygger man det responsiv. Även kallat följsam design. Drar du ihopa och krymper ner ditt webbläsarfönster så ska automatiskt designen följa med. Läs mer här på Googles sida. (Sidan är på engelska)

 

webbdesign