Ring vår webbyrå 0700-43 16 040700-43 16 04      Maila vår Webbyrå info@webbdesignfabriken.se

Responsiv Webbdesign

Det talas allt mer om responsiv webbdesign. Allt fler av de stora företagen bygger sina nya sajter i responsiv webbdesign för att slippa appar och tredjepartsinblandning. Så vad betyder då responsiv webbdesign? Jo resposiv webbdesign betyder att man bygger hemsidor så att de automatisk skalas ned när de öppnas i mindre webbläsare som för exempel Iphones, androidtelefoner och surfplattor. Designen på hemsidan ändras dessutom vertikalt när du snurrar på telefonen eller surfplattan.

Man kan ju säga att responsiv design faller under kategorin tillgänglighet och idag är  tillgängligheten på hemsidor A och O. Med över två miljoner bara Iphone användare, och snart lika många användare på surfplattor, är det väsentligt att inte utesluta dessa besökare från din hemsida.

Alternativet till responsiv webbdesign är den nya flugan, att man skapar en app, en såkallad specialbyggd sajt som besökare med mobiltelefoner ompekas till. Denna består av knappar som man trycker på för att få upp textfält från hemsidan så att säga. Designen uteblir allt för ofta tyvärr. En bra hemsida skall förmedla en presentation, ge en personlig bild av företaget eller personen som äger hemsidan. Ett antalknappar med respektive textfält gör tyvärr inte detta alltid. Det är säkert detta som gör att allt fler väljer responsiva hemsidor istället för mobilappar. Dock kan ofta mobilappar vara en billigare och enklare lösning är en responsiv hemsida.

• Responsiv Webbdesign kan även kallas för Följsam webbdesign och Reaktiv webbdesign.